Εκλογές ζητά η Α. Παπαρήγα

Εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Ομόνοια.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αλλάξουν επιλογή καθώς όπως είπε τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν.

Αναφερόμενη στο κίνημα των αγανακτισμένων είπε ότι στις πλατείες δεν βρίσκονται μόνο αδικημένοι, αλλά εμφανίζονται ως οργισμένοι λόμπι ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που προπαγανδίζουν δήθεν έξυπνες λύσεις.

Χαρακτήρισε τραγελαφικά τα γεγονότα της Τετάρτης, την πρόθεση του πρωθυπουργού για παραίτηση, την ετοιμότητα Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας και την κατάληξη -όπως είπε - στη φάρσα του ανασχηματισμού.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς αυτό δεν είναι του λαού.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι είναι σαν να ήταν ομιλία του περασμένου μήνα ή χρόνου.

Η συναίνεση, είπε ναυάγησε προσωρινά, θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού.

Στη διαδικασία συναίνεσης, είπε συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την θέση του για αριστερή διαπραγμάτευση εντός των κανόνων της ΕΕ, για αριστερό τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού.

Η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε από τον κόσμο να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές ότι αν δεν συμμορφωθεί ο ελληνικός λαός με το Μνημόνιο και τα άλλα Μνημόνια που έρχονται, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς.

«Προσπαθούν» είπε «τα δικά τους διλήμματα να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στο ξεγύμνωμα του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ σε λαϊκό πανικό και φόβο».
Πηγή: skai.gr