«Ο Γ. Παπανδρέου κάνει μετέωρα βήματα αμηχανίας»

Βολές εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να χρεώσει στην αντιπολίτευση την κριση στο ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε από αυτά που συμφώνησε στην τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, καθώς δεν άντεξε τις πιέσεις των στελεχών του κόμματος του που είναι γατζωμένοι στην εξουσία.

«Για ακόμα μια φορά ο κ. Παπανδρέου κινήθηκε επικοινωνιακά», είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι είδε τη συνεργασία αυτή ως ιστορική ευκαιρία και την αποδέχθηκαν για να επαναδιαπραγματευτούμε το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει μετέωρα βήματα αμηχανίας σε μια χώρα που βράζει και δεν ταυτίζεται η μοίρα της χώρας με το ΠΑΣΟΚ.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές από τις αντιφάσεις του και δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα σε μία κοινωνία που αγωνιά και σε ένα λαό που μοιάζει να τα έχει χαμένα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία, όταν η κυβέρνηση μοιάζει τα να έχει χαμένα, χρειάζεται συνέπεια και σαφήνεια στην πολιτική, «γιατί οι μεγάλες κουβέντες τρώνε την ουσία».

Είπε ακόμα ότι η ΝΔ άσκησε αντιπολίτευση χωρίς να λαϊκίσει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να λέει όχι σε όλα και μάλιστα δε δίστασε να προσφέρει συναίνεση τους πρώτους δύσκολους μήνες, χωρίς καν να το ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Είπαμε όχι στο μνημόνιο, προβλέψαμε μεγάλη ύφεση και αύξηση του χρέους, είπαμε ότι δε θα το άντεχε η οικονομία και οι κοινωνία. Αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο σε όλες τις εκτιμήσεις μας. Η τεράστια ύφεση έφαγε πέρυσι και τρώει και σήμερα όλα τα περιοριστικά μετρα για το έλλειμμα. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πηγαίνουν χαμένες» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Μέσα σε ένα χρόνο το σύνολο της κριτικής που ασκήσαμε επαληθεύτηκε πλήρως. Η πολιτική μνημονίου για την Ελλαδα δε δούλεψε και η συνέχισή της θα κάνει μεγαλύτερη ζημία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αντί για αλλαγή πολιτικής έχουμε το μεσοπρόθεσμο», κάτι που όπως είπε είναι επιμονή στο ίδιο λάθος και επέκταση του λάθους.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική, λέγοντας μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε διαπραγματεύτηκε.

Είπε ακόμα ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, δε ζητά παράλογα πράγματα, αλλά ζητά να αλλάξει ό,τι δεν αποδίδει.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε μόνος του αυτό που είχε προτείνει ή αποδεχτεί ο ίδιος και μίλησε μετά για διαρροή. Ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε και χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία. Ζητάει συναίνεση και κατηγορεί την αντιπολίτευση, την ώρα που οι δικοί του βουλευτές παραιτούνται με κατηγορίες εις βάρος του» είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ύπουλη προπαγάνδα καθώς «όταν εμείς μιλούσαμε για πάγωμα μισθών και συντάξεων εκείνοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν. Όταν λέγαμε ξεκολλήστε και πάρτε μέτρα εκείνοι μοίραζαν επιδόματα».

«Μπλοφάρουν για δήθεν συναίνεση και υπονοούν να συνυπογράψουν όλοι την ίδια πολιτική», είπε ο κ. Σαμαράς.
Πηγή: skai.gr