Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Λιάνης

Με 155 βουλευτές μένει πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και εξηγεί ότι η παραίτησή του είναι θέμα συνείδησης.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάνης δηλώνει ότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, θεωρεί ότι τα μέτρα που μέχρι τώρα επεβλήθησαν δεν τα ζητάει η τρόικα αλλά τα επιβάλλει μόνη της η κυβέρνηση, ενώ καταλήγοντας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους έλληνες από τους οποίους -όπως λεει- στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

"Αποτύχαμε και αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό" αναφέρει ακόμη.

Εντωμεταξύ, την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική.

Μηνύματα προς την ηγεσία της κυβέρνησης στέλνουν με δηλώσεις τους και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε πως δέχεται ήδη οχλήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για τους λόγους που τον οδηγούν στην απόφαση αυτή.

"Έχω τις αντιρρήσεις μου σε κάποια σημεία του μεσοπρόθεσμου " δήλωσε επίσης στο σταθμό μας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στη σκληρή κριτική που δέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα στο ΚΤΕ Οικονομικών αλλά και στις μετέπειτα δηλώσεις της κύριας Αράπογλου και των κυρίων Ανδρουλάκη, Λιντζέρη, Φλωρίδη και άλλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αρνήθηκε να απαντήσει εάν επικρέμεται η ποινή της διαγραφής σε όσους δεν ψηφίζουν.
Πηγή: skai.gr