Χατζηδάκης: Να περάσουμε σε μία κουλτούρα συνεννόησης

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα του Βαρόμετρου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής σχολίασε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η δημοσκόπηση αποτυπώνει το θυμό των πολιτών και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ το Στόμα του Νίκου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η δημοσκόπηση αποτυπώνει τρία στοιχεία: τη γενικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα και τον θυμό των πολιτών, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και της εικόνας του πρωθυπουργού, και τη σχετική δημοσκοπική καλυτέρευση της ΝΔ που περνάει πρώτη από τις εκλογές και μετά.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μαγικές συνταγές και να λυθούν αμέσως τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά από την άλλη η σημερινή πολιτική «δεν βγαίνει». «Η ίδια η κυβέρνηση, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν θα βγούμε ούτε το ‘11 ούτε το ‘12 ούτε τα επόμενα χρόνια στις αγορές» επισήμανε.

Όσον αφορά την Πορτογαλία τόνισε ότι υπήρχε άλλη κουλτούρα συνεννόησης των κομμάτων, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι στο «μνημόνιο 1» δεν ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ούτε καν ζήτησε τη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε «να δει το πολιτικό σύστημα των εαυτό του και να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία του κόσμου για το πολιτικό σύστημα, να αλλάξουμε την κουλτούρα μας και να περάσουμε σε μία κουλτούρα συνεννόησης».

Ο κ. Χατζηδάκης δεν δίστασε δε να προβεί σε αυτοκριτική όσον αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή. «Όταν ήμασταν στην κυβέρνηση έπρεπε να είχαμε κυβερνήσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» ανέφερε.

Δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε ότι θεωρούσε ότι είναι σωστό, ενώ έχει πιο προωθημένες θέσεις σε σχέση με την κυβέρνηση σε ορισμένους τομείς όπως οι αποκρατικοποιήσεις και ο περιορισμός των δαπανών.
Πηγή: skai.gr