Δοκιμασία Παπακωνσταντίνου στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ

Τα πυρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να δεχθεί την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το οποίο πάντως από το ΥΠΟΙΚ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων τροποποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός εξετάζει διάφορα σενάρια πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων, με επικρατέστερο τον ανασχηματισμό με την αξιοποίηση τεχνοκρατών. Σημειώνεται ότι μετά την επιστολή των "16" και άλλοι μεμονωμένοι βουλευτές έστειλαν επιστολές στον κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα,
στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, αλλά τον Σεπτέμβριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εάν υπάρξουν παραιτήσεις ή καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θα επιλέξει την έγκριση του προγράμματος ακόμη και με τη στήριξη άλλων πολιτικών σχηματισμών, ώστε να διασφαλιστεί η πέμπτη δόση και να αποτραπεί η χρεοκοπία, συμφωνώντας η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το φθινόπωρο.
Πηγή: skai.gr