Κλείσιμο

Κοινή πρόταση κατά Τσοχατζόπουλου από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Πέφτει η αυλαία για την προανακριτική επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς τη Δευτέρα εγκρίνει και καταθέτει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλή, ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος και για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Μάλιστα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για πρώτη φορά αναμένεται να υπάρξει κοινή πρόταση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατόπιν αυτών, το πόρισμα της προκαταρκτικής θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφανθεί και το Δικαστικό Συμβούλιο, παρά την αντίθετη άποψη ορισμένων κυβερνητικών στελεχών που θεωρούν ότι το πόρισμα της προκαταρκτικής πρέπει να παραπεμφθεί κατ' ευθείαν στη Δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας των εργασιών της προανακριτικής πάντως τη σκυτάλη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων παίρνει η επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ασχοληθεί με τις πράξεις ή παραλείψεις στην εκτέλεση των συμβάσεων και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από το 2002 έως το 2009 δηλαδή με τους διαδόχους υπουργούς του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ήδη, ο κ. Τσοχατζόπουλος στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή αφού μίλησε για «πολιτική δίωξη, σκευωρία και προειλημμένες αποφάσεις εναντίον του», είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά των διαδόχων του υπουργών Άμυνας, λέγοντας ότι μετά το 2001 υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και η επιτροπή εξοπλισμών θα έχει πολύ δουλειά να κάνει.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στους Νέους Φακέλους, η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα το βράδυ στις 23.00 από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει «διάτρητη» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου