Επαφές Σαμαρά με ευρωπαίους αξιωματούχους

Ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος του και να πείσει για την αντιμνημονιακή στάσή του. Στις συναντήσεις του θα τονίσει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, στα πρότυπα Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στην οικονομία και την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη.

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, όπου θα εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Ζάππειο ΙΙ, ενώ θα συζητήσει και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο με τον κ. Μαρτένς, όσο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με τους οποίους θα έχει γεύμα εργασίας.

Η περιοδεία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο και θα συναντήσει εκ νέου και στις 22 Ιουνίου, την παραμονή της Συνόδου του ΕΛΚ.

Πηγή: skai.gr