Μετωπική ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον προπηλακισμό Πεταλωτή

Διαξιφισμούς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε ο προπηλακισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή έξω από το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Με σκληρές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο περί εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει με μία εξίσου σκληρή δήλωση ο Συνασπισμός, ενώ αργότερα ανακοίνωση κατά της Κουμουνδούρου έξεδωσε το κυβερνών κόμμα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση». «Στον κ. Πεταλωτή αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξής του: Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει» αναφέρει ο ΣΥΝ.

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Πεταλωτή τονίζει ότι «πρωταγωνιστές ήταν για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια ορισμένοι να χειραγωγήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη τις συγκεντρώσεις των πολιτών».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση σε αυτά τα γεγονότα, και τους πολίτες να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση.

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στη βεντέτα κυβέρνησης - ΣΥΝ, καθώς νωρίς την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες» σημειώνοντας ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόσθεσε ότι "ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν γίνεται άλλο αυτοί οι τραμπούκοι που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία να στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας κατευθυνόμενοι".

Παράλληλα, είναι γνωστή και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Πάγκαλου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να έχει κατηγορήσει την Κουμουνδούρου ότι υποδαυλίζει προπηλακισμούς εναντίον του ιδίου και άλλων κυβερνητικών στελεχών, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε πρόσφατα τον πρωθυπουργό Πινοσέτ.
Πηγή: skai.gr