Μπακογιάννη: Η Δημοκρατία έχει κανόνες

Την ανάγκη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών και την από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη τύπου.

Πρόσθεσε ότι λαϊκισμοί του στυλ "αποσύρω τους βουλευτές του κόμματός μου από τη βουλή" ή προπηλακισμοί βουλευτών το μόνο που προσφέρουν είναι επιτάχυνση της πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Ένας είναι ο τρόπος να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά, τόνισε να πάμε όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων από κοινού σε συνάντηση με την τρόικα και να εξηγήσουμε και να διαπραγματευτούμε μείωση των φόρων και ταυτόχρονα πως θα εξασφαλιστεί το ισόποσο ποσό με το οποίο θα μειώσουμε τα ελλείμματα.

Έθεσε κόκκινη γραμμή στο θέμα της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να ξεπουληθεί τόνισε χαρακτηριστικά, η αξιοποίηση πρέπει να γίνει με πολύ σοβαρότητα υπευθυνότητα είπε και κατέθεσε τρεις προτάσεις για τη διαδικασία.

1. Να δημιουργηθεί ανεξάρτητη υπηρεσία για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων με έλληνες επικεφαλής.

2. Να αποδοθεί στο φορέα το υπό αξιοποίηση μέρος της περιουσίας που θα προκύψει από την απογραφή.

3. Από τα έσοδα το 50% να πηγαίνει στην κάλυψη των δανείων τρόικας και το υπόλοιπο 50% ισόποσα για την κάλυψη αναγκών αναπτυξιακών και αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, δήλωσε πως η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εξελίσσεται σε αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών, λαϊκισμοί του στυλ αποσύρω τους βουλευτές του κόμματός μου από τη βουλή ή προπηλακισμοί βουλευτών και αποκλεισμοί της βουλής προτροπές για επαναστατικές κυβερνήσεις είναι επικίνδυνες λογικές το μόνο που προσφέρουν είναι επιτάχυνση της πολιτικής αποσταθεροποίησης και ενίσχυση της σύγχυσης στην κοινωνία

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών η κυρία Μπακογιάννη είπε πως, οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν μεγάλες αποφάσεις το αποτέλεσμα της σύσκεψης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδειξε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ακόμη και αυτή την ώρα είναι ανίκανοι να συμφωνήσουν στα απαραίτητα ακόμη και τώρα βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Αν επιμείνουν και δεν δημιουργηθεί ισχυρό μέτωπο τότε λύση είναι οι εκλογές.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια τόνισε ότι δεν πιστεύει πως όλες οι κινητοποιήσεις κατά πολιτικών είναι αυθόρμητες και κατέθεσε το ενδιαφέρον της να δημοσιοποιηθεί η χρηματοδότηση της εκδήλωσης με ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που κινητοποιούνται είναι αυθόρμητοι  οργισμένοι Έλληνες και επισήμανε ότι "σε αυτούς το πολιτικό σύστημα οφείλει να δώσει να απαντήσει». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν δεν δικαιολογούνται οι πολιτικές ηγεσίες να κρύβονται ή να παρασύρουν τον κόσμο, λέγοντας ότι μπορούμε να μην πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί τότε θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να κάνει και εσωτερική στάση πληρωμών.

"Η Δημοκρατία έχει κανόνες, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι λαϊκισμοί, δηλώσεις περί απόσυρσης βουλευτών, προπηλακισμοί πολιτικών, αποκλεισμός της Βουλής και ρητορείες για επαναστατική κυβέρνηση είναι επικίνδυνες λογικές.


Πηγή: skai.gr