Τσοχατζόπουλος: Ζήτησε 48ωρη αναβολή για την υπόθεση των υποβρυχίων

Σαρανταοκτάωρη αναβολή, την οποία θα καταθέσει και επίσημα την Τρίτη ο δικηγόρος του, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων Μάρκο Μπόλαρη, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει για την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή, θέλησε να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο κανονισμός της Βουλής για 48ωρη αναβολή, προκειμένου να λάβει γνώση όλου του υλικού της Επιτροπής, το οποίο είχε ζητήσει, με αίτημά του και έλαβε μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Την Τρίτη, πάντως, έχουν κληθεί να καταθέσουν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης. Εν τω μεταξύ, η Προανακριτική Επιτροπή, με έγγραφη αίτησή της προς το υποθηκοφυλακείο Αθηνών, ζητά να της κατατεθούν αντίγραφα όλων των συμβολαίων, με τις αγοραπωλησίες που έχει κάνει η οφ σορ εταιρία «Torcaso», από το 1999 μέχρι το 2010.
Πηγή: skai.gr