Κλείσιμο

Σκυλακάκης: Γίνεται τσακωμός ενώ έρχεται το τσουνάμι

Με τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και κατ’ επέκταση την οικονομία, καθώς και το κίνημα των «αγανακτισμένων», ασχολήθηκε η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση».

«H πραγματικότητα είναι αμείλικτη, αν δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, θα χρεωθούν και τα δύο τις εξελίξεις» τόνισε ο προσκείμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση».

«Γίνεται τσακωμός ενώ έρχεται το τσουνάμι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «το έλλειμμα απαιτεί τεράστιες περικοπές δημοσίων δαπανών. Ο κ. Σαμαράς λεει ‘θα βρω από αλλού λεφτά και θα ρίξω στην οικονομία από αλλού λεφτά για να μειώσω τους φόρους’. Λείπουν 20 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα της ΝΔ, περιμένει τον μάγο, και ξέρει πολύ καλά ότι αν πάνε στην τρόικα θα τους πούνε: ‘σοβαρευτείτε. Να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελέστες αλλά από πού θα κόψετε;’»

Ο ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να μιλήσει με την τρόικα, θέλει να γίνει πρωθυπουργός και μετά να μιλήσει μαζί της.

«Έχουμε δύο ατελέσφορες στρατηγικές από κυβέρνηση και αξιωματικής αντιπολίτευση, και συγκρούονται για πολιτικό όφελος και οι δύο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η τρόικα είναι πολύ πιθανόν να μη δώσει τελικά τα χρήματα της πέμπτης δόσης, και ο κ. Παπανδρέου θα ξαναφέρει «την μπάλα στη μέση του γηπέδου» με απειλή εκλογών, στη διάρκεια των οποίων η τρόικα θα δηλώσει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν προσυπογράψουν τους βασικούς στόχους του νέου μνημονίου δεν θα δώσει χρήματα όπως έκανε στην Πορτογαλία.

Όσον αφορά το κίνημα των «αγανακτισμένων», δήλωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάγκη να πολιτικοποιηθούν και να προχωρήσουν σε βαθύτερη πολιτική διαπίστωση: Από το τι δεν μου αρέσει, στο τι μου αρέσει.»

Από την πλευρά του, ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας τόνισε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν αντιπροσωπεύεται από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. «Η κοινωνική συναίνεση μπορεί να είναι δυσκολότερη από την πολιτική» σημείωσε.

Για το κίνημα των «αγανακτισμένων» ανέφερε ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόταση και κινδυνεύει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ομάδες που λένε «όχι σε όλα.»
Πηγή: skai.gr