Παπανδρέου: Δεν είναι ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική

«Δεν είναι ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική. Είναι ώρα να δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

«Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις και ζήτησα από τους αρχηγούς να δώσουν καθαρή απάντηση... Πρότεινα να δουλέψουμε μαζί για τις μεγάλες αλλαγές, να διαμορφώσουμε κοινές θέσεις με τους εταίρους, αλλά και να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή... Ζήτησα η φορολογία να είναι αντικείμενο κοινής διαπραγμάτευσης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει ενότητα και εικόνα σοβαρότητας απέναντι σε όλους», είπε και συνέχισε: «Να δείξουμε ότι δεν είμαστε εχθροί γιατί αυτό αποτελεί εγγύηση σε όσους αμφισβητούν τη χώρα. Να κόψουμε μαχαίρι στα καταστροφικά σενάρια που θέλουν έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην ισοπεδώνουμε τις επιτυχίες, γιατί έτσι , είπε, «δίνουμε δικαίωμα σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας».

«Επί της ουσίας υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε... Να μην ολιγωρήσουμε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου... Τιμούμε την ευθύνη να βγούμε από την κρίση και αυτό θα κάνουμε χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr