Κλείσιμο

Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος

«Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε σκέψη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, Αναφερόμενος στα όσα λέγοντα περί πρόωρων εκλογών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τα όσα λέγονται ως «παιχνίδια και παιχνιδάκια που ακούμε από εγχώριους και ξένους παρατηρητές».

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι όπου χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και συμφωνίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι ούτε τα νέα μέτρα, ούτε το περσινό Μνημόνιο είναι θέματα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ακόμα ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κουλτούρα δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα, αλλά, όμως, αν υπήρχε θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα πρέπει να διευκρινιστούν οι στόχοι και τα ερωτήματα - κάτι που τώρα δεν τίθεται».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση.

«Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», είπε και σημείωσε ότι είναι η τρίτη πρόταση μέσα σε ένα χρόνο.

«Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που εκβιαζε με εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι - καλοδεχούμενες αν γίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τέλος, ο κ, Μιχελάκης χαρακτήρισε «ακατανόητο» το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν δημοψήφισμα για το Μνημόνιο αυτή τη στιγμή. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο», δήλωσε.
Πηγή: skai.gr