Κλείσιμο

Βολές από Σαμαρά και Πάγκαλο κατά Ρεν για συναίνεση

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι προτροπές Ρεν και Γιούνκερ για συναίνεση στη χώρα. Από το βήμα του Εκόνομιστ ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα πρόκληση για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, ενώ από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σε έντονο ύφος στις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, σημειώνοντας με νόημα: «Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα».

Τη θέση ότι οι απαιτήσεις των Βρυξελλών για συναίνεση καταργούν και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη και όχι αρχηγού κόμματος».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στις παραινέσεις των Βρυξελλών, λέγοντας ότι οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων προστίθενται πολιτικοί όροι που δυσχεραίνουν τα πράγματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτήρισε τη συναίνεση «εθνική αναγκαιότητα» , επισημαίνοντας με νόημα ότι «όσοι δεν το αντιλαμβάνονται είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό». «Η ανάγκη για συναίνεση επιβάλλεται από τις ίδιες τις περιστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε επίσης κριτική στην ΝΔ για τη στάση της και την κατηγόρησε ότι «κάνει πώς δεν καταλαβαίνει και σφυρίζει αδιάφορα, θέλοντας να ρίξει από πάνω της τις ευθύνες της για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα - κι αν δεν καταλαβαίνει την εθνική αναγκαιότητα της συναίνεσης και την ανάληψη ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τότε είναι υπόλογη».

«Σαφώς και υπάρχει κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα. Το κακό όμως για τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά είναι το ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ένα ποσοστό των ερωτωμένων που ανέρχεται στο 80% περίπου, πιστεύει ότι αυτοί δεν ασκούν σωστά το ρόλο τους», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr