Παπανδρέου: η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο τέταρτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Μικρά Νησιά, στο Μεγανήσι, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το δημοσίευμα του Spiegel ότι συζητείται έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Όπως είπε η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα του δημόσιου χρέους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με υπευθυνότητα και γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αναφορικά με την συνάντηση –την Παρασκευή – υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης υπό τον κ. Γιούνκερ, τόνισε πως κάποιοι ανεύθυνα θέλησαν και πάλι να σπείρουν το φόβο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χθες είδαμε πόσοι κίνδυνοι παραμονεύουν τη χώρα ακόμα και με προβοκάτσιες».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο εξόδου από το ευρώ λέγοντας ότι «δεν συζητήθηκε ποτέ ένα τέτοιο σενάριο σε ανεπίσημες επαφές για την πορεία της χώρας».

Σημείωσε πως η σεναριολογία έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία του ελληνικού λαού και στους επενδυτές.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους, εντός και εκτός Ελλάδος και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της.

Πρόσθεσε πως φέτος η τουριστική κίνηση φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη χώρα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί αυτή η θετική πορεία της χώρας να υπονομεύεται από τα συνεχή σενάρια και την κακοφωνία που υπάρχει στο πλαίσιο της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως οι αλλαγές στη χώρα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και δυναμικά.
Πηγή: skai.gr