Κλείσιμο

Παπακωνσταντίνου: Δε θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων, ή οριζόντιες περικοπές επανέλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές και υποστήριξε πως το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα – που θα κατατεθεί έως τις 16 Μαΐου και θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου - δε θα προκαλέσει φόβο και πανικό.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε ότι στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012 θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, μέτρα συνολικού ύψους 23 δισ ευρω θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012 -2015, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Το πρόγραμμα θα κατατεθεί ως τις 16 Μαίου και θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε εκ νέου ότι δε θα υπάρξει θέμα νέων μέτρων, σημειώνοντας πως όσο υλοποιούνται οι στόχοι και δυναμώνει η χώρα, τόσο θα περιορίζεται η επίδραση των αστάθμητων παραγόντων που – όπως είπε – πάντα θα υπάρχουν.

Τα σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους, που συνεχίζουν να τροφοδοτούνται από δημοσιεύματα στο εξωτερικό. Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα.

Την ανησυχία του για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εκφράζει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για «μαύρες τρύπες που διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται».
Πηγή: skai.gr