Παπανδρέου: Όχι στην εικόνα δυσαρμονίας

Σύσταση να αποφεύγονται οι δηλώσεις που δίνουν εικόνα δυσαρμονία στην κυβέρνηση, απηύθυνε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, κατά την πρωινή σύσκεψη για την οικονομία. Αιτία, η δημόσια έκφραση της προσωπικής γνώμης των υπουργών για το κυβερνητικό έργο, όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις της κυρίας Μπιρμπίλη και της κυρίας Κατσέλη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δέχεται πυρά από βουλευτές της με τον Παντελή Οικονόμου να ζητά καταγγελία του Μνημονίου, άλλους οκτώ βουλευτές να εξαπολύουν βολές κατά των τραπεζών και το Μίμη Ανδρουλάκη να αφήνει αιχμές για λάθος χειρισμούς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να διευκρινίσει «ποια είναι αυτή η αλήθεια που κρύβει» αναφερόμενος σε δημόσια δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει στον κόσμο όλη την αλήθεια για τα οικονομικά στοιχεία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά «σκορποχώρι» την κυβέρνηση και έκανε λόγο για «νέο κυβερνητικό αλαλούμ», επισημαίνοντας τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε, όπως είπε, μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Δρούτσα, αλλά και μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της κ. Μπιρμπίλη.

«Έξω βλέπει κανείς ότι ήρθε η άνοιξη, κοινωνικά όμως είμαστε ακόμα σε βαρυχειμωνιά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μάλιστα, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε την ανάγκη «να βγάλουμε τον κόσμο απ’ αυτόν το λήθαργο για να κάνουμε κάποια βήματα προς τα μπρος».
Πηγή: skai.gr