Τζάκρη: Ο ΧΥΤΥ στην Κερατέα θα γίνει

Δεν υπάρχει θέμα υπαναχώρησης από την κυβέρνηση στην χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, μία ημέρα μετά τα επεισόδια στην Κερατέα.

Επανέλαβε ότι το θέμα της χωροθέτησης έχει κριθεί από τα δικαστήρια και πως ο ΧΥΤΥ αφορά τα σκουπίδια στη Νοτιοανατολική Αττική.

Ο Τζάκρη είπε πως η κυβέρνηση επιθυμεί κλίμα διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση.

Είπε επίσης πως η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω όπως για παράδειγμα να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο.

Νέα επεισόδια στην Κερατέα

Στην κυκλοφορία δόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, το σκαπτικό μηχάνημα κατέστρεψε και το δεύτερο οδόφραγμα που είχαν στήσει οι κάτοικοι.

Έως αργά, την Τρίτη, σημειώνονταν σποραδικές συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών στην είσοδο της Κερατέας, με ανταλλαγές μολότοφ και χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Για πολεμική κατάσταση στη Λαυρεωτική έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος της περιοχής Κωνσταντίνος Λεβαντής. Μάλιστα, είπε ότι ένα άγνωστο αυτοκίνητο πέταξε βόμβες μολώτοφ.

Ο κ. Λεβαντής δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει το μπλόκο εάν αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικός διάλογος.
Πηγή: skai.gr