Διαφωνία Τ. Μπιρμπίλη – Χ. Παμπούκη για το Ελληνικό

Τη διαφωνία της με τον τρόπο που προωθείται η αξιοποίηση του Ελληνικού εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, λίγο μετά την επιστροφή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη από το Κατάρ, όπου είχε επαφές με υποψήφιους επενδυτές, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υπουργός τόνισε ότι ο μητροπολιτικός του ρόλος ως χώρου πρασίνου δεν μπορεί να χαθεί. Παράλληλα, η κα. Μπιρμπίλη θεωρεί δεδομένη μια εκτεταμένη διαβούλευση με τους πολίτες πριν οριστικοποιηθεί το masterplan.

Μάλιστα η υπουργός στράφηκε ενάντια όσων υποστηρίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πηγή ανάσχεσης των επενδύσεων. «Το δίλημμα “ανάπτυξη ή περιβάλλον” είναι ένα ψευδο-δίλημμα που θέτουν όσοι θέλουν να αναπαράγουν μοντέλα που έχουν χρεοκοπήσει», ανέφερε.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του κ. Παμπούκη απάντησαν ότι η αρμοδιότητα για την τύχη του Ελληνικού έχει ανατεθεί στον υπουργό Επικρατείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Αραβες θεωρούν το Ελληνικό ως ένα πείραμα. Αν επιτύχει, θα σημάνει σύσφιγξη των επιχειρηματικών σχέσεων.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή