Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου

Στο Βερολίνο συναντώνται την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συνάντηση δείγμα της στήριξης που η Γερμανία παρέχει στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνάντησης ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι «θα συζητηθεί και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, για την οποία εκφράζεται μεγάλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η οποία από την πλευρά της αναλαμβάνει μεγάλες προσπάθειες για να ελευθερωθεί από τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε».

Πάντως, τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν ειδικά ως προς το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων από την Ελλάδα.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του ανεπίσημου Συμβουλίου της ΕΕ στις 11 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν θα τεθεί και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, επεσήμανε ότι μια κατ΄ αρχήν απόφαση για την επιμήκυνση υπάρχει και στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε ότι αυτή την απόφαση η κυβέρνηση θέλει να τη διευρύνει και να είναι προς όφελος της χώρας μας.
Πηγή: skai.gr