Πυρά Σαμαρά σε ΠΑΣΟΚ κατά τη Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής

Άρχισε το Σάββατο η τρίτη Σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Είναι η πρώτη φορά που το κομματικό όργανο αυτό, το οποίο αντικατέστησε την παλαιά Κεντρική Επιτροπή, συνέρχεται φέτος και η συνεδρίαση γίνεται στα νέα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Μιλώντας στη Σύνοδο ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα, ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών», επικαλούμενος το «επικολυρικό δράμα», όπως είπε, που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας, την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

«Συμφωνούμε απόλυτα με την περιγραφή που έδωσε γι’ αυτή την κατάσταση ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ :τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επικαλούμενος σχετική αναφορά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι έχει αποδείξει πως έχει σχέδιο και ότι οι προτάσεις που είχε κάνει από τον Ιούλιο ήταν σωστές.

Για τη δημόσια περιουσία είπε: «τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας και να κάνει ό,τι του λένε».

Μας ρωτούν γιατί δεν συμφωνούμε, είπε o κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Με τι να συμφωνήσουμε; Με τις προτάσεις της κυβέρνησης ή με τις προτάσεις της τρόικας που ζητά πώληση. Όλοι κατάλαβαν ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, η τρόικα κατάλαβε ότι χωρίς αξιοποίηση δεν αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος».

Επίσης, δήλωσε ότι εντός του Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο το σχέδιό της για μια στρατηγική εξόδου από την κρίση και αποδέσμευσης από το Μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεύθυνη και εμφανώς παραζαλισμένη», είπε τέλος ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία με τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς, όλοι το ίδιο κινδυνεύουμε».

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής παραβρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ξεναγήθηκε νωρίτερα στα νέα γραφεία από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το χώρο, αφού δεν είχε παραστεί κατά τα επίσημα εγκαίνια που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης.
Πηγή: skai.gr