«Χούλιγκαν εισαγωγής, βαλτός και θρασύς ο Ντερούζ»

Οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά της τρόικας και του εκπροσώπου της Κομισιόν Σερβάζ Ντερούζ ειδικότερα εξαπέλυσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ και τη ραδιοφωνική «Πρώτη Γραμμή» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.

«Ο Ντερούζ είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, είναι ένας χούλιγκαν εισαγωγής και δεν τον χρειαζόμαστε, έχουμε αρκετό χουλιγκανισμό στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει ,απλώς συζητάμε για καινούριους όρους και είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε κατά διάνοια δεν ισχύουν αυτά περί 50 δισ. ευρώ, συν τοις άλλοις προϋποθέτουν και σύμφωνη γνώμη της Βουλής».

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «η μαζική πώληση της δημόσιας περιουσίας δεν συμφέρει θα χάσουμε λεφτά».

Για τον εκπρόσωπο της Κομισιόν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «είναι απολύτως αποτυχημένος τεχνοκράτης. Εξυπηρετούν οι κύριοι αυτοί συμφέροντα του εσωτερικού του εξωτερικού παικτών του Χρηματιστηρίου. Έπρεπε να διερευνήσει (σ.σ η κυβέρνηση) ποιες είναι οι διασυνδέσεις του κυρίου που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Είναι βαλτός ο κύριος ποιος τον έβαλε;»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «θρασύτατους» τους εκπροσώπους της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι το «πώς γίνεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το θέμα είναι η αξιοποίηση όχι να ξεπουλήσεις.»

«Η τρόικα μας έβγαλε ένα κοστολόγιο με ένα απαράδεκτο τρόπο, αλλά θεωρώ πολύ υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης γιατί ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης όσα ειπώθηκαν» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr