Το τελευταίο αντίο στο Μιλτιάδη Έβερτ

Το τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Έβερτ είπε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πολιτικός κόσμος. Η κηδεία του πρώην προέδρου της ΝΔ έγινε από το Α' Νεκροταφείο, δημοσία δαπάνη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και η σχεδόν σύσσωμη κεντροδεξιά παράταξη, την οποία υπηρέτησε με πάθος ο εκλιπών. Εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ήταν εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Γεώργιος Σουφλιάς, δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν οι κύριοι Σαμαράς, Πετσάλνικος και Καμίνης.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος, πολιτικός που «δεν μάσαγε τα λόγια του», πάντα αφοσιωμένος στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του εκλιπόντος και επισήμανε ότι δεν περιορίστηκε στη διεκπεραίωση, όταν ανέλαβε κυβερνητικά πόστα, εξασφάλισε την ενότητα της ΝΔ και τον χαρακτήριζαν πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος. Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου 9,84.

Η οικογένεια του Μιλτιάδη Έβερτ είχε ζητήσει αντί στεφάνων να κατατίθενται χρήματα στους λογαριασμούς φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Πηγή: skai.gr