Κλείσιμο

Μ. Θεοδωράκης: «Οικονομικό πραξικόπημα το μνημόνιο»

«Σήμερα ζούμε ίσως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες για να εξουδετερώσουμε την τωρινή ξένη εξάρτηση και να κερδίσουμε την Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας», ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του σε εκδήλωση της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών που διοργάνωσαν επιστημονικοί φορείς.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στο μνημόνιο, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια μέτρα». «Η κυβέρνηση, συνέχισε, με την υπογραφή του μνημονίου έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές μας» και χαρακτήρισε την υπογραφή του μνημονίου «οικονομικό πραξικόπημα».

«Για όλους αυτούς που ψήφισαν αυτό τον μεσαιωνικό νόμο προτείνω να στηθεί στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος μια μαρμάρινη πυραμίδα με όλα τα ονοματεπώνυμά τους γραμμένα με μαύρα γράμματα και να ονομαστεί «Στήλη της Ντροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε τη διαμόρφωση και τη λειτουργία των Επιτροπών Πρωτοβουλίας «για την οργάνωση της άμυνας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, ξεκινώντας από την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας, της εθνικής ακεραιτότητας «για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την επερχόμενη καταστροφή, να την ξεπεράσουμε και να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια πατρίδα ακόμα καλλίτερη, ακόμα και μέσα σε συνθήκες θύελλας όπως αυτές που ζούμε τώρα και που αύριο θα γίνουν ασφαλώς χειρότερες».
Πηγή: skai.gr