Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Αντιπαράθεση με σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν προκάλεσε η συζήτηση στην ώρα του πρωθυπουργού της επίκαιρής ερώτησης της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα ελληνοτουρκικά.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ της Τουρκίας, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι τα τολμηρά λόγια του Γιώργου Παπανδρέου εκεί, δεν εφησυχάζουν αλλά αυξάνουν τις ανησυχίες γιατί όπως είπε οι μεγάλες παραχωρήσεις εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων γίνονταν αφού είχαν προηγηθεί μεγάλα λόγια περί εθνικού συμφέροντος και πατριωτισμού.

Για θεωρίες συνομωσίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «δεν θα σας διαψεύσω απλώς, αλλά θα σας κατηγορήσω για κοινή συκοφάντηση στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να χτίσει μια σχέση με τη γείτονα χώρα» κατηγορώντας παράλληλα το κομμουνιστικό κόμμα ότι η ανεύθυνη εικοτολογία που καλλιεργεί αδικαιολόγητα φοβίες και ηττοπάθεια σε μια δύσκολη προσπάθεια για τη χώρα.

«Ο τρόπος που απαντήσατε και οι χαρακτηρισμοί σας επιβεβαιώνουν ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα και αποδεικνύεται από το ύφος σας και αυτά που λέμε δεν είναι θεωρίες ανταπάντησε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας χαρακτηριστικά με αιχμές «εμείς δεν έχουμε χρηματίσει ούτε κυπατζήδες για να βλέπουμε συνομωσίες» ενώ δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση.

Δριμύτατη η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου που κατηγόρησε την γ.γ. του ΚΚΕ για παραλογισμό και παρανοήσεις και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων
Τουρκικών θέσεων που δεν υπήρχαν ούτε στα όνειρα του πιο ακραίου κεμαλιστή στρατηγού.

Η γ.γ του ΚΚΕ έθεσε και το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει θέσει «κόκκινη γραμμή» για να πάρει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι η κ. Παπαρήγα έθεσε θέμα αμφισβήτησης του Καστελόριζου και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου