"Δεν είναι ώρα για χαμένες ψήφους"

"Δεν είναι η ώρα για χαμένες ψήφους. Κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ, πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διακαναλικού διαλόγου με τους πολίτες και επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. "Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών", είπε  και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ αοριστία και ασάφεια ως προς το οικονομικό του πρόγραμμα.
 
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κατά μέτωπο σύρραξη με τη φοροδιαφυγή και άμεσο άνοιγμα του ασφαλιστικού, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν, καταλογίζοντας σπέκουλα σε όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τις συντάξεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Ακόμα, τόνισε ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για φορολογία των τραπεζών.
 
Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για την πολιτική της κυβέρνησής του στο θέμα των Σκοπίων, και χαρακτήρισε τεράστιο το θέμα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα (έντονες παρεμβάσεις της αστυνομίας, κέντρα υποδοχής μεταναστών).

Ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έγινε σημαντικό έργο, το οποίο όμως δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε. "Αποκόμισα μεγάλη εμπειρία και δε φοβάμαι να κάνω την αυτοκριτική μου, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δεν παραδέχεται ποτέ τα λάθη του".

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε "τιτάνιο" το έργο της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, επισήμανε όμως ότι εάν θέλουμε να προχωρήσουμε πιο βαθιά, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία – όπως χαρακτηριστικά είπε – "πήγε άκλαφτη εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ".

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση και στη σύνδεσή της με τον τομέα της αγοράς, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ για τις συγκεντρώσεις είπε ότι "η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη κοινωνία, αλλά θα πρέπει να μπουν κανόνες".

Κάλυψη στο Λ. Ζαγορίτη

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Καραμανλής έδωσε πλήρη κάλυψη στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη για το θέμα των υποψηφίων στις εκλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "εκείνο που ειπώθηκε και έχει ειπωθεί από πολλούς και είναι και σωστό (είναι ότι) εάν εγώ, ένας ψηφοφόρος της ΝΔ για κάποιο λόγο είμαι δυσαρεστημένος με τον υποψήφιο βουλευτή, νυν ή πρώην υπουργό ή υφυπουργό, δεν είναι ανάγκη το πληρώσει η παράταξη, τη δυσαρέσκεια, που έχω. Μπορώ να διαλέξω κάποιον άλλον ανάμεσα στους 30 ή 40 άλλους υποψηφίους που υπάρχουν. Όταν είσαι χρόνια στην κυβέρνηση και δυσαρέσκειες έχεις δημιουργήσει και πικρίες έχεις δημιουργήσει και σε κάποιους και θυμό μπορεί να έχεις προκαλέσει".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε προ ημερών ότι "μαυρίστε εκείνους που σας πίκραναν, αλλά μη φεύγετε από την παράταξη", προκαλώντας αντιδράσεις.
Πηγή: skai.gr