Η κατάθεση Χριστοφοράκου στη Γερμανία

Πληρωμές των δύο μεγάλων κομμάτων έως το 2007 περιγράφει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην αποκαλυπτική κατάθεσή του στην εισαγγελία του Μονάχου, την οποία έχει στην κατοχή της η εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Το πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της Siemens κατονομάζει ως παραλήπτες των χρημάτων για λογαριασμό των κομμάτων
τον εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο από τη ΝΔ και τον Κώστα Γείτονα από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, κάνει λόγο για απειλές κατά της ζωής του από τις αρχές του 2008, μέσω τηλεφωνημάτων από απόκρυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονται να απαγγείλουν νέες κατηγορίες κατά του Χριστοφοράκου και για το θέμα έχει ειδοποιηθεί ήδη η εισαγγελία του Μονάχου.

Οι δικηγόροι του, πάντως, θα προσφύγουν εκ νέου στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με αφορμή την απόφαση για παράδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα σχετικά με το δεύτερο ένταλμα που αφορούσε το C4I.

Στο μεταξύ, δικαστικές εξελίξεις είχε η υπόθεση στην Ελλάδα, καθώς με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων Ηλία Γεωργίου και Γιώργου Σκαρπέλη. Και οι δύο πρόκειται να αποφυλακιστούν την ερχόμενη εβδομάδα με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 300.000 ευρώ ο καθένας

Τέλος, αίτηση εξαίρεσης του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων και α' αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου, κατέθεσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, επικαλούμενος μεροληπτική συμπεριφορά από την πλευρά του κ. Παπανικολάου.

Ο Ιωάννης Παπανικολάου διεξάγει πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Νίκου Ζαγοριανού, για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση κατά την ανάκριση που διεξήγε για την υπόθεση της Siemens.
Πηγή: skai.gr