Πολιτικά βαρελότα και επικίνδυνα πυροτεχνήματα

Νέο πολιτικό βαρελότο έσκασε κατά Κουμουνδούρου μεριά στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και το βαρελότο φέρει φαρδιά πλατιά την ονομασία Σαμπιχά Σουλεϊμάν... ή μήπως θα έπρεπε να γράφει ΣΥΡΙΖΑ;

Η υπόθεση Σουλεϊμάν φαντάζει πολιτικά και εθνικά τοξική, και σαφώς πιο επικίνδυνη από άλλες τύπου Ιφικράτη Αμυρά (ο αλήστου μνήμης Rambo των πόλεων) ή Θεόδωρου Καρυπίδη. Δεν πρόκειται απλώς για ένα unfair προς τη γυναίκα την οποία όσο γρήγορα έχρισαν υποψήφια άλλο τόσο γρήγορα την παραίτησαν από τας Αθήνας, ούτε για υπόθεση savoir vivre προς την τοπική κοινωνία που αγνοήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή όπως παρουσίασε το θέμα ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο.

Όχι, δεν πρόκειται για παρεμπίπτον θέμα, κι ας μην αφορά το πορτοφόλι ή την καθημερινότητά μας, γιατί η ίδια η κ. Σουλεϊμάν εδώ και χρόνια καταγγέλλει πιέσεις από το Τουρκικό Προξενείο επειδή αγωνίζεται κατά του εκτουρκισμού των μουσουλμάνων Ρομά της Θράκης. “Είμαστε μειονότητα μέσα στη μειονότητα (...) Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία” δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Με άλλα λόγια, ο ανυποχώρητος αντισυστημικός, αντιμνημονιακός και ό,τι άλλο "αντί" θέλετε ΣΥΡΙΖΑ, και ο ηγέτης του που (υποτίθεται ότι) θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και η Μέρκελ θα σταθεί σούζα σαν Pomeranian σκύλος σε αγώνες επίδειξης, εμφανίστηκε να υποκύπτει στις διαθέσεις όλων όσοι ενοχλούνταν από την "εθνικιστική δράση" μιας 38χρονης Πομάκας!

<< Ανήκεις στο "ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα"; Απόδειξη! >>


Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα από τα επικίνδυνα φραστικά πυροτεχνήματα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρη Χριστόπουλου ότι “βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα(!)”, ότι "ο ίδιος δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν”, και ότι... "δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της". Οι στρακαστρούκες Χριστόπουλου άφησαν πολλά ερωτήματα για έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της περί ης ο λόγος ΜΚΟ (και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) φέρεται να αρνείται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού(!) Δεν έχεις τουρκική συνείδηση; Δεν ανήκεις στο "ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα"; Μα, τι πράματα είναι αυτά, στο... "κόκκινο" η υποψηφιότητά σου! Αλήθεια εκλήθη για διευκρινίσεις ο καθηγητής του Παντείου από το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται; Δεν άκουσα κάτι σχετικό.

Οι κατόπιν εορτής αντιφατικές εξηγήσεις του κ. Χριστόπουλου στον σταθμό μας, και ενώ οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα xanthipress.gr βρίσκονταν στον “αέρα” από τις 20 Απριλίου χωρίς να προβεί στην παραμικρή διόρθωση, μικρή σημασία έχουν. Ελάχιστα ενδιαφέρει επίσης αν το βαρελότο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ άναψε, και έσκασε στα χέρια του, τον βρήκε πολιτικά λαβωμένο.

Το πρόβλημα είναι ότι η έκρηξη ξύπνησε φαιές αναμνήσεις με πρωταγωνιστή το Τουρκικό Προξενείο, και ανέσυρε ξανά στο προσκήνιο σκιές και φαντάσματα που είχαν καταχωθεί στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο την ώρα που το μουσουλμανικό “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” (DEB), με ιδρυτή του τον Αχμέτ Σαδίκ, ενεργοποιείται για να “μετρήσει τις δυνάμεις του”. Οι ατυχείς χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα μας υπενθυμίζουν ότι στην τόσο κοντινή όσο και τόσο μακρινή μας Θράκη, σιγοβράζουν κι άλλες εθνικές προκλήσεις πέρα από τα μνημόνια, την οικονομία και τις θορυβώδεις τηλεμαχίες των βουλευτάδων μας στην πρωτεύουσα. Απορροφημένοι στην καθημερινότητά μας μπορεί να τις έχουμε ξεχάσει, όμως δεν μας έχουν ξεχάσει αυτές.
Πηγή: Στέλιος Ν. Κάνδιας