Γιαπωνέζα 116 ετών ανακηρύχθηκε ο μεγαλύτερος άνθρωπος στον κόσμο

Μία γυναίκα ηλικίας 116 ετών από την Ιαπωνία, που εξακολουθεί να μελετά μαθηματικά και απολαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, αναγνωρίστηκε ως ο πρεσβύτερος άνθρωπος στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία του Βιβλίου Γκίνες.

Η Κάνε Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903, την ίδια χρονιά που οι αδελφοί Ράιτ πραγματοποίησαν την πρώτη πετυχημένη πτήση με αεροπλάνο. Παντρεύτηκε το 1922 και απέκτησε τέσσερα παιδιά, ενώ υιοθέτησε ένα πέμπτο.

Η ανακήρυξη της Τανάκα ως η πιο ηλικιωμένη γυναίκα στον κόσμο έλαβε χώρα στον οίκο ευγηρίας όπου διαμένει, στην πόλη Φουκουόκα. Στο πλευρό της βρέθηκαν συγγενείς της και ο δήμαρχος.

Ερωτηθείσα ποια ήταν η στιγμή μεγαλύτερης ευτυχίας στην ζωή της απάντησε: «Τώρα».

Τα πρωινά η 116χρονη συνήθως ξυπνά στις 6:00, διαβάζει βιβλία μαθηματικών, ασκείται στην καλλιγραφία και θεωρείται ειδική στο παιχνίδι «Othello», όπου συνήθως κερδίζει τους υπαλλήλους του γηροκομείου.

Οι Ιάπωνες παραδοσιακά κυριαρχούν στις παγκόσμιες κατατάξεις μακροζωίας, πιθανώς λόγω της υγιεινής διατροφής η οποία διασφαλίζει πως η παχυσαρκία παραμείνει σχετικά σπάνιο φαινόμενο στην ασιατική χώρα, ειδικά ανάμεσα στις μεγάλες γενιές.

Η προκάτοχος του ρεκόρ μακροζωίας ήταν μια Γιαπωνέζα 117 ετών, η οποία απεβίωσε το περασμένο καλοκαίρι.
Πηγή: skai.gr