Η Καμίλα διάβασε Χάρι Πότερ σε μαθητές στην Καισαριανή (φωτογραφίες)

Τη Μονή Καισαριανής επισκέφτηκε την Πέμπτη η δούκισσα Κορνουάλης, Καμίλα, η οποία ξεναγήθηκε σε αυτή, ενώ συμμετείχε και εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές από τη σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.



Κύριο θέμα ήταν το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Η δούκισσα της Κορνουάλης διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου (Το ταξίδι από την πλατφόρμα 9 και 3/4 ). Είναι η σκηνή που φεύγει ο Χάρι Πότερ για να πάει στη σχολή μάγων του Χόγκουαρτς. Τη δούκισσα υποδέχθηκε στη Μονή η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Ακολούθησε η ανάγνωση του ίδιου κεφαλαίου στα ελληνικά, από την υπουργό. 



Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή από το βιβλίο του Χάρι Πότερ. Στο τέλος εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα της δούκισσας στην οποία δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής. Αφορμή για το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.



Μάλιστα, υπάρχει και μια ιστορία που συνδέει τη δούκισσα της Κορνουάλης με τη Μονή Καισαριανής. Ο πατέρας του συζύγου της, Φίλιππος, είναι πρώτος εξάδελφος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, δηλαδή η θεία του Κάρολου, χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ένα κελί του μοναστηριού!







Πηγή: skai.gr