Κλείσιμο

Επεισόδιο ανάμεσα στις δύο Βασίλισσες της Ισπανίας

Ανοιχτή διαφωνία σε θέμα που φαίνεται να σχετίζεται με την πριγκίπισσα των Αστουριών και διάδοχο του ισπανικού θρόνου, Ελεωνόρα, είχαν η μητέρα του Βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππου του 6ου, Σοφία και η γυναίκα του Λετίθια.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Τρίτης, εμφανίζεται η βασιλική οικογένεια μετά το πέρας της λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Μαγιόρκα, ανήμερα την ημέρα του καθολικού Πάσχα.

Τη στιγμή που αποχωρούν από το ναό, η Βασίλισσα Σοφία παίρνει θέση ανάμεσα στις δύο εγγονές της προκειμένου να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Εκείνη τη στιγμή η Βασίλισσα Λετίθια πλησιάζει την Ελεωνόρα και προσπαθεί να τακτοποιήσει τα μαλλιά της κόρης της, κίνηση με την οποία εμφανίζεται αντίθετη η Βασίλισσα Σοφία, η οποία απωθεί το χέρι της νύφης της ακαριαία.

Για κάποια δευτερόλεπτα τα χέρια των δύο γυναικών παραμένουν στον δεξί ώμο της Ελεωνόρας, η οποία με τη σειρά της απωθεί δύο φορές το χέρι της γιαγιάς της, Σοφίας.

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς Φίλιππος προσεγγίζει τη γυναίκα του και όχι την μητέρα του, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώ δείχνει εμφανώς μπερδεμένος.

Οι δύο γυναίκες φωτογραφήθηκαν με τις δύο πριγκίπισσες, έξω από τον Ναό με σαφώς ειρηνικότερη διάθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Παΐς, οι δύο πριγκίπισσες απουσίαζαν την Τρίτη από το μνημόσυνο του προπάππου τους, Βασιλιά Χουάν, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Βασίλισσα Σοφία λυπάται που δεν έχει τη δυνατότητα να βλέπει τις εγγονές της τόσο πολύ, παρά το γεγονός ότι όλοι κατοικούν στο ίδιο Παλάτι, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που τους έχει επιβάλλει η Βασίλισσα Λετίθια.

Η Μαρί Σαντάλ έσπευσε να επικρίνει τη συμπεριφορά της Λετίθια στο twitter σημειώνοντας ότι «καμία γιαγιά δεν αξίζει τέτοιου είδους αντιμετώπιση! Έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα»
Πηγή: skai.gr