Παντρεμένα και με το νόμο τα ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία

Έπειτα από δεκαετίες αγώνων των ακτιβιστών ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι πια γεγονός στη Γερμανία καθώς σήμερα δύο άνδρες έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε νομίμως σε δημαρχείο του Βερολίνου. 

Οι δύο άνδρες, ο Καρλ Κρέιλ και ο Μπόντο Μέντε, οι οποίοι είναι μαζί εδώ και 38 χρόνια, αντάλλαξαν όρκους στο δημαρχείο του Σόνεμπεργκ του Βερολίνου.



Τα γραφεία μητρώου σε διάφορες γερμανικές πόλεις άνοιξαν κατ’ εξαίρεση σήμερα Κυριακή προκειμένου να επιτρέψουν στα ζευγάρια να παντρευτούν την πρώτη ημέρα που αυτό κατέστη νομικά δυνατό.

Τα ομόφυλα ζευγάρια που θα παντρευτούν θα έχουν από εδώ και στο εξής δικαίωμα στην υιοθεσία καθώς και τα ίδια φορολογικά οφέλη με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η Γερμανία ψήφισε το 2001 νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, ο οποίος στη διάρκεια του χρόνου τροποποιήθηκε προκειμένου να καλυφθεί το χάσμα ανάμεσα στα δικαιώματα των γκέι και των ετερόφυλων ζευγαριών.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε την εισαγωγή της ισότητας των γάμων τον Ιούνιο και ο νόμος πλέον ορίζει ότι «ο γάμος δένει δύο ανθρώπους διαφορετικού φύλου ή του ίδιου φύλου δια βίου».

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων το 2000 και ακολούθησαν 14 άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Σουηδία, η Βρετανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία (έπειτα από δημοψήφισμα), η Φινλανδία, η Μάλτα, το Ηνωμένο Βασίλειο (πλην της Βορείου Ιρλανδίας) και η Γαλλία.


Πηγή: skai.gr