Οι millennials «δεν νοιάζονται» για τον γάμο και τα παιδιά

Οι Αμερικανοί millennials έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και αξίες από αυτές των γονιών τους, σε ότι αφορά την καριέρα και την προσωπική ζωή , όπως εντοπίζει νέα μελέτη της Υπηρεσίας Απογραφής των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές συνέκριναν τα δεδομένα για τη μόρφωση, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις σχέσεις των Αμερικανών ηλικίας 18-34 χρονών (έτη γέννησης 1983-1999), σε αντιπαραβολή με όσους έχουν γεννηθεί έως το 1975.

Περισσότεροι από τους μισούς νέους αμερικανούς (55%) δεν θεωρούν πρωταρχικούς στόχους της ενήλικης ζωής τους τον γάμο και την τεκνοποίηση και, αντ’ αυτών, δίνουν προτεραιότητα στην επιμόρφωσή τους και την οικονομική τους επιτυχία.



«Η νέα γενιά ενηλίκων είναι από κάθε άποψη διαφορετική από τις προηγούμενες: στο επίπεδο της μόρφωσης, στην εργασιακή εμπειρία» αλλά και στις οικογενειακές αξίες σημειώνει η Υπηρεσία.

Το 1975, το 80% των Αμερικανών παντρευόταν έως την ηλικία των 30 ενώ τώρα, οι οχτώ στους δέκα παντρεύονται ακόμα και στα 45 τους. 



Η νοοτροπία των millennials είναι πολύ διαφορετική από των γηραιότερων τους (όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία), σημειώνει η Υπηρεσία Απογραφής επισημαίνοντας τη μεγάλη μετατόπιση που παρατηρείται στις γυναίκες, αφού το 1975 το 43% ασχολείτο αποκλειστικά με τα οικιακά ενώ σήμερα οι δουλειές του σπιτιού απασχολούν κατ’ αποκλειστικότητα μόλις το 17% των νέων Αμερικανίδων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ηλικιακή μετατόπιση για την «αποχώρηση από την γονεϊκή εστία» αφού ένας στους τρεις 34χρονους Αμερικανούς, ζει ακόμα στο σπίτι των γονιών του.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας