Σπαρακτική κραυγή από το Χαλέπι: Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μου βίντεο

Σπαρακτική είναι η κραυγή που απευθύνει προς την ανθρωπότητα η δασκάλα και ακτιβίστρια Λίνα Σάμι που είναι παγιδευμένη στο Χαλέπι μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους.

«Είμαστε εκτεθειμένοι σε γενοκτονία στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπιού, αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μου βίντεο. Πάνω από 50.000 πολίτες που επαναστάτησαν κατά του δικτάτορα Άσαντ απειλούνται με εκτελέσεις ή να πεθάνουν υπό βομβαρδισμούς περιλαμβανομένων ακτιβιστών» αναφέρει χαρακτηριστικά η Σάμι στο λογαριασμό της στο Twitter.

Επικαλούμενη ακτιβιστές, η δασκάλα δηλώνει ότι πάνω από 180 άνθρωποι εκτελέστηκαν από συμμορίες του Άσαντ, όπως τις αναφέρει, και τις πολιτοφυλακές που τις υποστηρίζουν, και οι πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε μια μικρή περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρίς ανθρωπιστική ζώνη.

«Χωρίς ανθρωπιστική ζώνη, χωρίς ζωή, κάθε βόμβα είναι μια σφαγή. Σώστε το Χαλέπι. Σώστε την ανθρωπότητα» καταλήγει στο μήνυμά της.

Σημειώνεται ότι ο συριακός στρατός ξεκίνησε και πάλι τις μάχες στο Χαλέπι αφού οι αντάρτες εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Τους βομβαρδισμούς ανέφερε και η ακτιβίστρια.


Πηγή: skai.gr