Κλείσιμο

Κατά της ιδιοκτησίας και του ατομικισμού ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει καμία πικρία από το γεγονός ότι δεν είναι πλέον υπουργός, δηλώνοντας μάλιστα σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι αν έπρεπε να βαθμολογήσει το βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή του μέχρι τώρα θα έβαζε... 11 με άριστα το 10!

«Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση (...) καθοδηγούμενος από την πεποίθηση ότι υπάρχει περιθώριο για βελτίωση που μπορεί να αξιοποιηθεί από την οργή στη συλλογική αποτυχία μας» τονίζει ακόμη στην εφημερίδα.

Ο οικονομολόγος στιγματίζει επίσης τη «δίψα για ιδιοκτησία και τον κτητικό ατομικισμό», εξηγώντας ότι αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς της καλής ζωής.

«Θέλω να έχω πολλές φυσικές εμπειρίες, που συνήθως έρχονται μέσω της συναισθηματικής ανταλλαγής» σχολιάζει ακόμη. «Πόσο πολιτικοποιημένος είμαι; Λίγο περισσότερο και θα εκραγώ» παρατηρεί.

Αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία, ο κ. Βαρουφάκης εξομολογήθηκε ότι αρχικά ήθελε να γίνει οδηγός αμαξοστοιχίας, ενώ αργότερα θέλησε να γίνει μαθηματικός - οικονομολόγος.

Όσον αφορά ποιο ήταν το παιδικό «ίνδαλμά» του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «ένα περίεργο πλάσμα με χαρακτηριστικά του Μαρξ, του Κέινς, του Χάγιεκ και του Τζον Νας τζούνιορ».

Σημειώνεται
ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κερδίζει 20.000 με 28.000 ευρώ σε κάθε συνέντευξη και ομιλία του.

Από τότε που αποχώρησε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει εξαπολύσει επίθεση στα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Πηγή: skai.gr