ΗΠΑ: Μια μικρή περιουσία κάτω από το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού τους

Ένα ζευγάρι Αμερικανών από το Φοίνιξ της Αριζόνα αποφάσισε να ανακαινίσει το σπίτι στο οποίο είχε μετακομίσει μόλις 2 χρόνια νωρίτερα. Όταν όμως οι εργασίες έφτασαν στην κουζίνα, ο 29χρονος Έντυ και η 26χρονη σύντροφός του, Άντζυ, ανακάλυψαν ότι τόσο καιρό περπατούσαν πάνω σε μία μικρή περιουσία.

Ξηλώνοντας το πάτωμα της κουζίνας, το ζευγάρι έπεσε πάνω σε ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο, επιμελώς κρυμμένο κάτω από τα φθαρμένα ξύλα. Οι δύο νέοι θυμήθηκαν ότι όταν είχαν πρωτομπεί στο σπίτι, είχαν βρει έναν «αινιγματικό αριθμητικό συνδυασμό» χαραγμένο πίσω από το ξύλινο φαρμακείο του μπάνιου.

«Δε μας πήρε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να ενώσουμε τις τελείες», είπε η Άντζυ.

Ύστερα από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, το παλιό χρηματοκιβώτιο άνοιξε, αποκαλύπτοντας στο εσωτερικό του έναν «λοφίσκο» 51.080 δολαρίων, ένα μπουκάλι μπέρμπον του 1960, το βιβλίο του Ε.Φ.Σουμάχερ («A guide to the Perplexed») και μία κάρτα μπίνγκο.

Ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στο imgur, οι νέοι (που θέλησαν να μην αποκαλύψουν τα επώνυμά τους), σχολίασαν πως ακόμη δυσκολεύονταν να πιστέψουν στην τύχη τους. «Ο Έντυ μου φώναζε να μην σηκώσω τα λεφτά, φοβούμενος ότι το χρηματοκιβώτιο είναι παγιδευμένο», γράφει η Άντζυ.


«Δεν έχουμε αποφασίσει τί θα κάνουμε με τα λεφτά αλλά οπωσδήποτε θα κρατήσουμε το μπέρμπον!».

Το ζευγάρι εκτιμά ότι το χρηματοκιβώτιο είναι τουλάχιστον είκοσι ετών ενώ στην ίδια περίοδο, το σπίτι έχει αλλάξει 6 ιδιοκτήτες.


Πηγή: Πάνος Σάκκας