Χόκινγκ: Θέλω να γίνω αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ

Ξεχάστε τις περίφημες θεωρίες του για τις μαύρες τρύπες, ή την προειδοποίησή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Ο διάσημος βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έχει άλλη φιλοδοξία το τελευταίο διάστημα: Να παίξει σε κάποια ταινία, και συγκεκριμένα να γίνει «κακός» του Τζέιμς Μποντ.

«Ιδανικό ρόλος για μένα θα ήταν μια ταινία του Τζέιμς Μποντ όπου θα παίζω τον ‘κακό’» τόνισε ο Χόκινγκ στο περιοδικό Wired. «Νομίζω ότι η αναπηρική καρέκλα και η ηλεκτρονική φωνή θα ταίριαζε με τον ρόλο».

Ο 72χρονος θεωρητικός φυσικός, εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τεύχος Ιανουαρίου του  Wired, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του 007 –με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ομώνυμο ρόλο- αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και ο φυσικός έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, καθώς οι φήμες αναφέρουν ότι το ρόλο του νέου αντιπάλου του Μποντ έχει καπαρώσει ο τιμημένος με Όσκαρ αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βάλτς. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες το φθινόπωρο του 2015.

Στη συνέντευξή του στο Wired, ο Xόκινγκ τόνισε ότι λόγω της ασθένειάς του (πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα - αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), η φωνή του ακουγόταν τόσο μπερδεμένη που οι άλλοι ήταν δύσκολο να τον κατανοήσουν - μέχρι που ένας υπολογιστής ανέλαβε το καθήκον αυτό.

«Ήμουν σε θέση να μιλήσω έτσι, αν και αυτό μου έδωσε μια αμερικανική προφορά. Έχω κρατήσει αυτή τη φωνή, επειδή τώρα είναι σήμα κατατεθέν μου» τόνισε.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των σημαντικών επιστημονικών εργασιών του βρετανού επιστήμονα ήταν μια συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ επάνω σε θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Χόκινγκ. Μεταξύ άλλων, είναι φανατικός υποστηρικτής της ερμηνείας πολλών κόσμων της κβαντικής μηχανικής. Το 2014 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Το χρονικό της ζωής μου».

Πηγή: skai.gr