8 λόγοι για να βάλω το massage στη ζωή μου

Πρωτοπόροι και στο massage, οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώρισαν τις ‘μαγικές’ του ιδιότητες για το σώμα και την ψυχή μας κάπου μεταξύ το 460 με το 380 π.Χ., με τον Ιπποκράτη να κάνει αναφορά στις ευεργετικές ιδιότητες της «ανάτριψης».

Γιατί λοιπόν να κάνω massage? Σε τι θα με βοηθήσει;

Ειδικοί του Όμίλου Asian Spa Ayurvedic & City Retreat* εξηγούν:

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία διοχετεύει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα κύτταρά μας.

2. ‘Κινητοποιεί’ το λεμφικό σύστημα*, το οποίο αποβάλει τα… απόβλητα του οργανισμού μας. (Το λεμφικό μας σύστημα απορροφά λίπη από το πεπτικό σύστημα, ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και αποτελεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες).

3. Απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς όπως αποδεικνύουν αρκετές έρευνες. 

4. Επαγγελματίες αθλητές αλλά και λάτρεις της γυμναστικής είναι πιστοί οπαδοί του δυνατού massage των βαθύτερων ιστών (deep tissue) καθώς συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μυϊκής έντασης και των φλεγμονών και βοηθάει στην απόλυτη χαλάρωση όλου του σώματος.

5. Βοηθάει στον έλεγχο του πόνου που προέρχεται από χρόνια προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί.

6. Μειώνει το αίσθημα της κόπωσης.  Όσοι απολαμβάνουν συχνά ένα massage, παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κούρασης – όταν βέβαια συνοδεύεται από έναν καλό ύπνο, γέλιο από καρδιάς αλλά και μια καλή παρέα που βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα του stress!

7. Μειώνει το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Και ο λόγος όπως εξηγούν οι ειδικοί είναι απλός: χαλαρώνει επειδή μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του ‘άγχους’, της κορτιζόλης, βοηθάει στον καλύτερο ύπνο και μειώνει μυϊκούς πόνους που επιβαρύνουν το άγχος.

8. Το massage, όπως και όλες οι θεραπείες spa επιτυγχάνει την αρμονική λειτουργία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

Κάθε πότε;
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ανάλογα με τις ανάγκες μας οι εξειδικευμένοι θεραπευτές συστήνουν τόσο τον αριθμό όσο και την συχνότητα των massages που χρειάζεται το σώμα μας αλλά και το μυαλό μας. Για να έχετε μια ιδέα: εάν δεν παρουσιάζετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, 1-2 φορές το μήνα είναι αρκετές. Αρκεί να εφαρμόζονται από εξειδικευμένους θεραπευτές που γνωρίζουν καλά την τέχνη του massage.



(*) Tα Asian Spa Ayurvedic & City Retreats and Resorts λειτουργούν στα Ξενοδοχεία Athenaeum InterContinental στην Αθήνα, Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, Vedema Resort και Mystique στην Σαντορίνη, LindianVillage στην Ρόδο, και ως ανεξάρτητες μονάδες στη Φιλοθέη και στην περιοχή Γουβιά στην Κέρκυρα (Για περισσότερες πληροφορίες: 211-4040115).
Πηγή: skai.gr