Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Σοβαρή και επικίνδυνη η κατάσταση στο ΕΚΑΒ

’κρως σοβαρή και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ Σάμου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος καταγγέλλει ελλιπή στελέχωση από τη δημιουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ ακόμα, σημειώνοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα πληρώματα ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.

Όπως αναφέρουν, υπήρχε και υπάρχει αδυναμία στο να καλυφτούν οι βάρδιες, ώστε να βρίσκονται τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό και τονίζουν ότι στις περισσότερες βάρδιες υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το ελλιπές αυτό προσωπικό καλείται να καλύψει όχι μόνο τα έκτακτα περιστατικά αλλά και τις μεταφορές νοσηλευόμενων ασθενών προς ιδιωτικά ιατρεία καθώς και ασθενών που δεν είναι σε θέση να περπατήσουν μέχρι το σπίτι τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την πλήρη στελέχωση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, καθώς, όπως αναφέρουν, αυτή τη στιγμή απασχολούνται 9 εργαζόμενοι έναντι 24 που απαιτούνται, καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, προκειμένου να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα για κάθε βάρδια.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, και σημειώνει παρά τις οχλήσεις και τις συναντήσεις του συλλόγου εργαζομένων με υπουργούς και διοικήσεις του ΕΚΑΒ, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν τον Σαμιακό λαό να παλέψει με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για να δοθεί μία λύση άμεσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: