Μαζικές καρατομήσεις διοικητών του ΕΣΥ

Σε μαζικές απομακρύνσεις διοικητών νοσοκομείων του ΕΣΥ προχώρησε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, ύστερα από μία διαδικασία αξιολόγησης που αμφισβητείται από πολλούς ως προς την αντικειμενικότητά της.

Από τα 71 στελέχη δημόσιων νοσοκομείων που αξιολογήθηκαν, μόνο 12 θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ αντίθετα 59 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές ενημερώθηκαν ότι απομακρύνονται από τα πόστα τους.

Ακόμα εννέα στελέχη ειδοποιήθηκαν ότι οι παραιτήσεις που είχαν υποβάλει το καλοκαίρι – υπό την πίεση του υπουργείου Υγείας – έγιναν δεκτές.

Η αξιολόγηση των διοικητών του ΕΣΥ έγινε σε δύο φάσεις, με στελέχη δημόσιων νοσοκομείων να αναφέρουν στην «Καθημερινή» ότι η όλη διαδικασία είναι βιαστική, με πολλά κενά και αστοχίες, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνει υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες υπό τις οποίες οι διοικητές κλήθηκαν να επιτελέσουν το έργο τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος κατήγγειλε πως στην Επιτροπή Αξιολόγησης «προχθές σε 10 λεπτά ξεπέταξαν τέσσερις διοικητές».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η διαδικασία ήταν «ανοιχτή και διαφανής», και ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν ήταν ελεγχόμενη από την κυβέρνηση.

Δριμεία επίθεση στους διοικητές των νοσοκομείων που παύτηκαν εξαπέλυσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Πολλοί διοικητές ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως, πρωτοστάτησαν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, και μερικοί είχαν τόση σχέση με την υγεία, όσο έχω εγώ με τα διαστημόπλοια» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο ο κ. Πολάκης.
Πηγή: skai.gr