Κλείσιμο

Ξεπέρασαν τα 3.000 τα θύματα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική

Το φράγμα των 3.000 νεκρών ξεπέρασε η επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι νεκροί από το φονικό ιό ανέρχονται πλέον σε 3.091, με περισσότερους από 1.800 θανάτους να έχουν καταγραφεί από τα μέσα Αυγούστου, γεγονός που δείχνει τη ραγδαία εξάπλωση της ασθένειας και τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισής της.

Τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 6.574, σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα, Νιγηρία και Σενεγάλη. Μια πολύ μικρότερης κλίμακας επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κονγκό, στην κεντρική Αφρική.

Το μεγαλύτερο φόρο αίματος έχει πληρώσει η Λιβερία, με 1.830 νεκρούς.

Ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει πως αν δεν ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα τα ανθρώπινα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 21.000 έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επιδημία Έμπολα από την ταυτοποίηση του ιού στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πως θα δώσει άμεσα συνολική οικονομική βοήθεια 130 εκατομμυρίων δολαρίων σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα, τις τρεις χειρότερα χτυπημένες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο, η βοήθεια θα διατεθεί «αμέσως» και θα έχει ως στόχο την κάλυψη πληρωμών και δημοσιονομικών αναγκών, οι οποίες υπολογίζονται στα 100 εκατ. δολάρια για την κάθε μία από τις τρεις χώρες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ