Aυξέντιος Καλαγκός: Ένας καρδιοχειρουργός με "μεγάλη καρδιά"

Ο Αυξέντιος Καλαγκός ο άνθρωπος που πολλοί τον αποκαλούν "άγιο" είναι ο καρδιοχειρουργός που γυρίζει τις φτωχές χώρες του κόσμου και χειρουργεί τις καρδιές άπορων παιδιών. Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Ιδρυτής
του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά. Το όνομα του έχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν, το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια.



Ο κ. Καλαγκός είναι, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/ Θωρακοχειρουργικής για το 2014 και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Αυξέντιος Καλαγκός θα επισκέπτεται την χώρα μας και θα χειρουργεί εντελώς δωρεάν στο Μητέρα τις καρδιές άπορων παιδιών.Η Μελίνα Τσέλιου είχε την ευκαιρία να βρεθεί εντός και εκτός χειρουργείου μαζί του.Δείτε τι απάντησε στις ερωτήσεις της.


Πηγή: Μελίνα Τσέλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ