Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Το Νοέμβριο ολοκληρώνεται ο διάλογος για το νέο μοντέλο του ΕΟΠΥΥ

Το Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα με όλους τους φορείς και τα κόμματα για το νέο μοντέλο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κατά την ενημέρωση που παρέσχε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε τις εκθέσεις των δύο επιστημονικών επιτροπών για τον Οργανισμό κι ενημέρωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο διάλογος να καταλήξει στην στρατηγική επιλογή, εάν ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών υγείας μόνο, ή και πάροχος.

Δεδομένου ότι θα διευθετηθούν ζητήματα κινητικότητας και δεν θα υπάρξει κανένα μεταβατικό στάδιο ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα απαιτηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης. «Να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, η οποία θα είναι εξαντλητική και με όλους, τον Νοέμβριο γιατί έχει μεγάλη σημασία η όποια απόφαση να έχει υλοποιηθεί στο διοικητικό κομμάτι γρήγορα ώστε και ο ΕΟΠΠΥ να ξέρει το ρόλο του και εμείς να αντιμετωπίσουμε τα θέματα» πρόσθεσε και δεσμεύτηκε για έναν εξαντλητικό διάλογος χωρίς αιφνιδιασμούς -όπως είπε- με όλους και με τελικό στόχο μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Υπέρ της δωρεάν
και δημόσιου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Ξανθός δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους όρους και τις προϋποθέσεις του εγχειρήματος και ξεκαθαρίζοντας την διαφωνία τους στα εργασιακά θέματα και την κινητικότητα όπως προωθούνται από την κυβέρνηση.

Διαφωνία ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ

Τη διαφωνία τους για την επιβολή των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία εξέφρασε τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός όσο και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο κ. Κρεμαστινός λέγοντας «ας βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου