Γαλλία: Τρία τα ύποπτα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Τρεις άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο ασθενή στη Γαλλία που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

«Έχουμε ένα τρίτο ύποπτο κρούσμα σήμερα το πρωί: μια νοσηλεύτρια στο Ντουέ», δήλωσε η Δρ Σαντρίν Σεγκόβια Κιενί, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας (ARS) στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Nord.

Το νέο ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη διάρκεια της νύχτας, διευκρίνισε.

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως ένας γιατρός και ένας ασθενής που μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο σε νοσοκομείο της πόλης Βαλενσιέν με 65χρονο που είχε προσβληθεί από το νέο κορονοϊό εμφάνισαν συμπτώματα της μόλυνσης με τον συγκεκριμένο ιό.

Ο 65χρονος είχε προηγουμένως νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της πόλης Ντουέ. Σήμερα βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Λιλ.

Ο ασθενής του νοσοκομείου της Βαλενσιέν, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια υποβάλλονται σε εξετάσεις. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα το απόγευμα.

Ο 65χρονος είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι από τις 9 ως τις 17 Απριλίου, προτού νοσηλευτεί στη Γαλλία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως «δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα».

Συνολικά σε όλον τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 33 κρούσματα από το στέλεχος του κορονοϊού και 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι 11 από αυτούς στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι κορονοϊοί είναι μια τεράστια οικογένεια ιών που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες στον άνθρωπο, από ένα απλό συνάχι ως και SARS.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr