Ο ευεργετικός κόκκινος καρπός

Ο μικροσκοπικός καρπός cranberry με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα μας έρχεται από την Αμερική. Ήδη από το 1500 οι Ινδιάνοι είχαν ανακαλύψει τις θεραπευτικές του ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν στη διατροφή τους, αλλά και ως βασικό συστατικό για να θεραπεύσουν τις πληγές τους από τα δηλητηριώδη βέλη.

Tα ενεργά στοιχεία του cranberry είναι ένα σύνολο από πολυφαινόλες (προανθοκυανιδίνες, φλαβονοειδή, κουερσετίνη), τανίνες και βιταμίνη C, όλα δυνατά φυσικά αντιοξειδωτικά. Εμπεριστατωμένες ερευνητικές μελέτες για τις ευεργετικές ιδιότητες του cranberry, παρουσιάζουν στοιχεία για αντικαρκινική δράση, προστασία από βακτήρια στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, μείωση της δράσης το ελικοβακτηρίου του πυλωρού στο στομάχι που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία στομαχικού έλκους.

Άλλες ευεργετικές ιδιότητες είναι η αναστολή δημιουργίας στοματικής πλάκας από παθογόνα βακτήρια που προκαλούν φθορά στα δόντια. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε τανίνες το καθιστά ευεργετικό για άτομα με προβλήματα καρδιάς, καθώς αναπτύσσει αντιπηκτικές ιδιότητες στο αίμα, ενώ τέλος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.

Για όλες τις παραπάνω ευεργετικές ιδιότητες, το cranberry θεωρείται ένα «φάρμακο» της φύσης που προστατεύει και θωρακίζει τον οργανισμό από τις λοιμώξεις.

Το cranberry διατίθεται από την OCEAN SPRAY σε διάφορες μορφές. Οι ευεργετικοί χυμοί που κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, πίνονται σκέτοι ή σαν συνοδευτικά ποτών, όπως το κρασί, η βότκα, η τεκίλα κα. Οι αποξηραμένοι καρποί και οι σάλτσες μοναδικής ποιότητας της Ocean Spray έχουν πολλές εφαρμογές στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργώντας εκπληκτικούς και διαφορετικούς συνδυασμούς σε συνταγές με κρεατικά, σε σαλάτες αλλά και σε κέικ, muffins και πολλά ακόμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων cranberry μπορείτε να βρείτε στο http://www.oceanspray.gr/
Πηγή: skai.gr