Κ. Κούβαρης: Οι φαρμακοποιοί Πειραιά εισηγούνται κινητοποιήσεις

Απόφαση για πανελλαδική κινητοποίηση και αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ψηφίσουν και να εισηγηθούν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά σε έκτακτο ΔΣ σήμερα Πέμπτη ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης το Σάββατο.

«Το κράτος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τον ΕΟΠΥΥ» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κούβαρης κατέθεσε δυο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Πρώτον να υπάρχει ροή των εισφορών απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, και όχι μέσω των ταμείων, και δεύτερον τα χρήματα που κόπηκαν (500 εκατ. ευρώ) με το νόμο Λοβέρδου να επαναχρηματοδοτηθούν στον Οργανισμό. «Διαφορετικά δεν θα υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» προειδοποίησε.

«Το κράτος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του στον ασφαλισμένο (...) όλοι οι πάροχοι υγείας (γιατροί, φαρμακοποιοί κλπ) οφείλουν να πληρώνονται. Είμαστε σε δεινή θέση» πρόσθεσε ο κ. Κούβαρης.

Στο μεταξύ, σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 20 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ο Οργανισμός.
Πηγή: skai.gr