Μεταμόσχευση καρδιάς σε βρέφος

Πέντε μηνών σήμερα η μικρή Κάιλι απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της εκτός νοσοκομείου. Πριν την μεταμόσχευση καρδιάς όλα ήταν διαφορετικά και το μέλλον της φάνταζε σκοτεινό χωρίς ελπίδα ζωής. Η μικρή γεννήθηκε με μια σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια εξαιτίας της οποίας το μωρό αρχικά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη αλλά η μεταμόσχευση καρδιάς φάνταζε ως η μόνη λύση.

Η μικρή Κάιλι έμεινε για 7 εβδομάδες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών με τους γονείς της απέξω να περιμένουν ένα και μόνο θαύμα. Να βρεθεί μια καρδιά. Βρέθηκαν δυο δυνατές καρδιές, αυτές των γονιών ενός μωρού που χάθηκε αμέσως μετά τη γέννηση του και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του. Η μεταμόσχευση καρδιάς στη μικρή Καίλι δεν άργησε καθόλου να δείξει τη θετική διαφορά στην υγεία της.

Μπράβο στους γονείς αλλά μπράβο και σε όλους εκείνους που στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους πήραν την πιο σημαντική απόφαση...να δωρίσουν τα όργανα ενός αγαπημένου τους προσώπου. Μπράβο και στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας του οποίου η ευαισθησία και η κινητοποίηση του άνοιξε το δρόμο για πολλές μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.
Πηγή: skai.gr