Α. Λοβέρδος: Δέσμευση για την εξάλειψη της «λίστας της ντροπής» του ΟΚΑΝΑ

Δέσμευση για την εξάλειψη της «λίστας της ντροπής» του ΟΚΑΝΑ, μέχρι το Νοέμβριο του 2011, έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη Βουλή.

Τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των 7.000 εξαρτημένων που περιμένουν στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας έχει ήδη εξαγγείλει ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ ώστε να υπάρχουν περισσότερες μονάδες χορήγησης υποκατάστατων και να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς.

Οι εξαγγελίες αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για πολιτική που είναι επικίνδυνη για τους εξαρτημένους, καθώς τα υποκατάστατα θα διανέμονται χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς καμία δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, υπέβαλλε την παραίτησή της, την οποία όμως δεν έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά