Ένας Aμερικανός ο πρώτος άνθρωπος «που νίκησε το AIDS»

Ένας Αμερικανός είναι ο πρώτος άνθρωπος του κόσμου που νίκησε τη μάστιγα του AIDS σύμφωνα με έγκυρα ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά.

O λόγος για τον Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο οποίος δηλώνει πλέον πλήρως θεραπευμένος από τη μάστιγα του 20ού αιώνα.

Η επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για ιατρικό θαύμα, αν και διατηρεί επιφυλάξεις για το αν έχει επιτευχθεί πλήρης ίαση, καθώς ο ιός μπορεί να «παραμονεύει» στον οργανισμό του 45χρονου Αμερικανού.

Ο Τίμοθι διαγνώστηκε με τον ιό HIV το 1995. To καλοκαίρι του 2006 προσβάλλεται από μία δεύτερη ασθένεια, τη λευχαιμία. Άρχισε χημειοθεραπεία αλλά η λευχαιμία επέστρεψε πολύ σύντομα. Ως εκ τούτου, υπήρχε μόνο μία δυνατότητα.

Βλαστοκύτταρα η θεραπεία;
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», ο Μπράουν το 2007 νοσηλευόταν ως ασθενής από λευχαιμία σε νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου ζούσε εκείνη την περίοδο. Τότε υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από συμβατό δότη ο οποίος είχε ανοσία από τον HIV.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του παρέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η ίαση έχει επιτευχθεί χάρις στη μεταμόσχευση.

Η ιστορία του Μπράουν, είναι ικανή να αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση μιας μεγάλης κλίμακας θεραπείας, που θα οδηγήσει ίσως στην ίαση των 33 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που έχουν διαγνωστεί με τον θανατηφόρο ιό.
Πηγή: skai.gr