Τα εμφυτεύματα στήθους συνδέονται με σπάνια μορφή καρκίνου

Τα εμφυτεύματα στήθους πιθανώς να συνδέονται με σπάνια μορφή καρκίνου, προειδοποιούνται Αυστραλοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με αναφορά της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, βρέθηκαν 60 περιπτώσεις αναπλαστικού λεμφώματος σε γυναίκες που έχουν δεχτεί εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στη Αυστραλία.

Ωστόσο, ο Πίτερ Κάλαν, πρόεδρος του Συνδέσμου Πλαστικών Χειρουργών Αυστραλίας, ανέφερε ότι, εφόσον ο αριθμός τον περιπτώσεων προσβολής από το σπάνιο αυτό είδος καρκίνου είναι τόσο χαμηλός, οι περισσότερες γυναίκες δεν θα αλλάξουν γνώμη για την επέμβαση και δήλωσε:

"Οι γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους πρέπει να είναι ενημερωμένες γι' αυτή την περίπτωση και να επισκεφτούν άμεσα κάποιον ιατρό, εάν παρουσιάσουν πρήξιμο στο στήθος".

Ο γενικός διευθυντής του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, Ίαν Όλβερ, αναφέρει ότι παρ' ότι αυτό το είδος καρκίνου είναι σπάνιο, είναι κάτι που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν. Ο ίδιος παροτρύνει γυναίκες, με εμφυτεύματα στήθους, να παρακολουθούν και να ελέγχουν τακτικά εάν το στήθος τους παρουσιάζει οποιαδήποτε δυσμορφία ενώ δήλωσε:

"Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον κόσμο, αλλά όλοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι αυτό το σπάνιο είδος λεμφώματος, το οποίο συνήθως αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, έχει βρεθεί σε σχετικά μεγαλύτερο βαθμό σε ανθρώπους με εμφυτεύματα στήθους".
Πηγή: skai.gr